Avagy hogyan néz ki az ingatlanpiac 2022-ben

Első lakásnézés

2022/07/03. - írta: Danessz

Ennek is eljött az ideje, megnéztük az első lakást. Sőt, egyből dupláztunk.
Az első lakás Csepelen van, Pesterzsébethez közelebb eső részen. 35,6m, elvileg 2+2 fél szoba, szép állapot. Megalapozta a környék hangulatát, hogy egy részeg csövest kellett átsegíteni az úton, hogy ne üssék el az autók…

Szóval igen, a környék nem túl elit, maradjunk annyiban. A lakás közepesen rossz állapot, pont olyan, amire nem kell egyből rákölteni, de ahhoz, hogy szép legyen mindent felújíthatsz szépen, lassan. A gond a beosztás: ez jószerivel egy 1 + 2 félszobás lakás. Ugyan valóban darabra megvannak a szobák, de az egyik annyira kicsi, hogy étkezőnek is szűkös. Ráadásul egyik szobából nyílik a másik, ami kivisz az erkélyre. Nem tudom ezt hogyan sikerült ennyire rosszul megtervezni annakidején. Ha valakinek nincsenek nagy igényei, ennek ellenére ez a lakás bevállalható, de mi, főleg ennyiért, főleg ha már Csepel, akkor jobbat szeretnénk.

Következő lakás, autóval 5 percre, Pesterzsébeten. Na ez már sokkal jobb. Ez 62m2, 2+1 félszoba, 34,9m. Hatalmas előszobával nyit, takaros kis szobákba léphetünk be róla. Az erkély mondjuk nem a legszebb, sőt a nagyszoba padlója cserés, de azt leszámítva festés után ez tényleg beköltözhető. Itt a negatív rész egyértelműen a félszoba. Az ugyanis tényleg nagyon fél. Mert a folyosó/előtér hatalmas, és itt is sikerült rosszul kihasználni a rendelkezésre álló teret. Kisebb előtérrel sokkal tágasabb lehetne a félszoba, de akár még a szobák is. De ezzel együtt is, elég erős versenyző ez a lakás, mindkettőnknek nagyon tetszik, az elsőt ehhez képest már el is engedtük fejben.

Holnap még nézünk párat, tehát árajánlatot nem teszünk, de érezzük: ez biza lehet meg lesz véve!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr1017852619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása