Avagy hogyan néz ki az ingatlanpiac 2022-ben

Somfa köz 6

2022/08/14. - írta: Danessz

Történt némi változás. Ugyanis amit nem említettem, hogy van egy 1/3 tulajdonrészem egy vidéki házban. Ez a ház körülbelül 5 éve van hirdetve, eddig eredmény nélkül. Viszont a semmiből kettő is akadt, körülbelül a legjobbkor. Nem sok ami onnan beérkezik – 4 millió forint – de az pont elég ahhoz, hogy nézelődjünk felfelé árban. Meg is néztem, és igazából egy lakás volt ami érdekes lehet: 44 millióért hirdetve, X kerület Somfa közben.

62m2 3 szoba, plusz egy bérelt szoba és előtér (12m2 összesen) a társasháztól havi 20 000 forintért. Teljes bútorzat, gépesítés, minden szoba külön nyílik, fürdőszoba frissen felújítva (és legalább tényleg szép lett), WC elkezdve de be nem fejezve. Viszont állapotra jó, annyit kell rajta újítani, hogy a miénknek érezzük. Egy festés, konyhában csempe, némi csinosítás után egy – panelhez képest – meglepően tágas, napfényes, kényelmes lakásunk lehet. Egy probléma az ár. Ugyan a fenti 4 millióval megvan rá a keret, de az alapfelvetés, miszerint 40 millióig szeretnénk lakást ezzel kiesik. Szóval itt a dilemma inkább az, hogy ha ezt megvesszük, akkor beismerjük, hogy 40-ért nem lehet lakást venni.

Másnap hívtam az ingatlanost, mik az alku lehetőségek. 42 az alja, plusz bútorok (szép állapotban) plusz gépesítés (új mosógép, sütő, hűtő is jó állapotú), az még 250 ezer.

Dobpergés következik, miután átbeszéltük rábólintottunk. Végső soron 2 millióval lépjük ezzel túl a keretet, ami talán belátható összeg. Plusz ide csak a személyes dolgainkat kell hozni, egyedül az ágy ami hiányzik, de egyébként sem feküdnék használt ágyra. Így marad a csinosítgatásokra ~2 millió forintunk, ami azért nem rossz dolog, de persze másik oldalról nézve így csökkenthető a felvett hitel mennyisége.

Április 9 – Június 9 közt zajlott le mindez, az adásvételi szerződésig simán jutottunk el. Már „csak” a banki hitelhez szükséges dolgok kellenek/kellettek, mi persze nem bírva magunkkal el is kezdtük járni a barkácsáruházakat. Ebben nagy segítség volt, hogy az egyezség utáni vasárnap visszamentünk, mértünk mindent, felírtunk mindent, hogy hogyan szeretnénk változtatni a lakáson.

A következő posztban bemutatom a lakást, illetve azt, hogy min szeretnénk változtatni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr10017863915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása