Avagy hogyan néz ki az ingatlanpiac 2022-ben

Mit is vettünk?

2022/08/21. - írta: Danessz

Ilyen előzmények után még számunkra is szokatlan, de lakástulajokká váltunk. Vagyis ha a banki ügyintézés lezajlik azok leszünk. Vagyis ha azt kifizettük azok leszünk, de akkor már tényleg. De lépjünk ezen túl.

A lakásról pár szóban. Valójában 4 szobás 74m2 nagyságú. Ez úgy néz ki, hogy van egy előtér plusz egy szoba. Ezt 20 000 forintért bérelték a társasháztól. Mi osztottunk szoroztunk, és az jött ki, hogy 10 év alatt 2,4m forintot nekünk megér az, hogy mindenkinek legyen majd saját szobája (3 gyerek ugye). A szobák mindegyike külön nyílik, és ami pozitívum, hogy mindegyik szoba jó méretű. Az első albérletünkben például a hálószobát teljesen kitöltötte az ágy, át kellett mászni az egészen, hogy a belső oldalára le tudj feküdni. De itt mindenhova befér úgy egy francia ágy, hogy marad mellette mozgástér. Összességében tágas minden helység, a konyha étkező kialakítása ötletes, egy lambériázott résszel van leválasztva a konyha, bőven van beépített szekrényben tárolási lehetőség. És az étkező tényleg használható méretű, hatszemélyes étkezőt simán ki lehet belőle hozni. Mellette megemlítendő a fürdő, ami szintén nem panel standard, tehát egy álló hely, szemben kád, egyik oldalt kézmosó, másik oldalt mosógép, hanem egy egészen jó méretű tágas helység.

Persze 10 évnyi átlagkeresetért az ember nem várhatja azt, hogy a lakást ne kelljen felújítani. Ilyen szempontból azt gondolom, szerencsés a lakás állapota. Jelenleg is beköltözhető, nincs lelakva. Viszont ahhoz, hogy egy lakásból a mi lakásunk legyen kell rá költeni. De nézzük mik lesznek a ránk váró feladatok:

Előszoba: ugyan a szekrényre le lehet ülni cipőt felvenni, igazából nem a legjobb megoldás, már csak azért sem, mert nem ér le az alacsonyabbak lába. Mellette a lámpa nagyon gyengén világít, így azt is meg kell oldani. Mellette ajtócsere után megmaradt jópár hiba a falban, ott szükséges lesz glettelni.

eloszoba.jpg

Bérelt szoba: Erre nem fordítunk energiát. Ezt a helységet a többedig gyerekig csak arra fogom használni, hogy ide rakom be a gitárcuccomat. De egyébként itt alapvetően egy festés szükséges, illetve a lámpa itt sem szép.

zeneszoba.jpg

Étkező: Lambéria sötét színét világosítjuk, mellette lefestjük a falakat, kicseréljük kompletten a világítást illetve a beépített szekrényt bútortapétával lefóliázzuk. Étkezőasztal és szék szükséges, illetve azt találtuk ki, hogy egy 3D nagy órát fogunk felrakni a falra. Preferált szín: enyhén kékes beütésű szürke

etkezo.jpg

Konyha: A csempe valószínűleg 1970 óta van fent a falon, olyan a dizájn. Ezért ezt cseréljük, de annyira kis felület, hogy lehet, falburkoló kerül fel. A konyhaszekrény nemrég lett felújítva, ez most marad is, de mivel nincs mosogatógépnek hely sehogyan sem, ezért ezt át kell majd alakítani. A felső konyhaszekrény alá szabályozható fényerejű LED csíkot rakunk fel.

286108363_1122290355016879_5497591707461864598_n.jpg

Nappali: Tapétát leszedjük és festés. Bútorok maradnak, és van minden, a saját kanapénkat ide fogjuk berakni, ami pedig ott van most, az átkerül a bérelt szobába. Preferált szín: bézs/barna, természetesen enyhe színben.

nappali_1.jpg

nappali_2.jpg

Zöld szoba: mivel ebből fogunk gyerekszobát csinálni ezért ez egyenlőre ahogy van, úgy marad. A fal szerencsére egy helyen van kicsit elszíneződve, de egyébként is oda fog kerülni feleségem kanapéja, ami a szülői házban nagyon útban van.

Hálószoba: itt szintén tapéta le majd festés, utána beszerezzük az ágyat illetve 2 darab éjjeli szekrényt. Itt az ágyat el fogjuk forgatni, és a falra kerül fel majd a TV. Preferált szín: enyhe lila

halo.jpg

Fürdőszoba: Mivel alig van felület ahova tudunk pakolni, ezért az ajtótól jobbra valamiféle bútort kell kitalálni. Illetve a zuhanyzóban nincsenek tárolók, azt szintén be kell szerezni.

furdo.jpg

WC: Bizonyos szempontból a legnagyobb falat, itt minden új lesz: új WC (higénia), csempe a fürdőszoba maradékából, gipszkarton hátfal és persze glettelés, festés. Mellé fentre be fog kerülni egy polc amin a WC papírt és tisztítószereket tudjuk majd tárolni.

wc.jpg

Mellé ajtókereteket lefestjük mindenhol, illetve összességében a világítást is átnézzük a biztonság kedvéért. Ha marad pénz akkor az erkélyre kettő széket és egy asztalt veszünk, illetve a klímát lehet még meglépjük idén.


Ha minden jól megy a következő posztban már a felújításról lehet látni képeket és videókat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr3517864385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása