Avagy hogyan néz ki az ingatlanpiac 2022-ben

Sallangok

2022/08/07. - írta: Danessz

10. kerület, Harmat utca, 3 szoba 64m2. Nem fényes, de nem is rossz lakás. Jelenlegi tulaj vidékre szeretne költözni. Nem húzom az időt, a kinézett háza borzalmas állapotban van, tehát ideiglenesen nem eladó így, de majd frankón szólnak, ha mégis az lesz. Azóta is várjuk (1,5 hónapja).

Szintén 10. kerület, régóta hirdetve. Nem is értem miért olyan olcsó. Megnézzük, megértjük. Klímás, felújítottnak hirdetett. Valójában klíma van, de nem működik. A felújításnál büszkén újságolják az elektromosságot. Csak azt nem értem, hogy miért vannak akkor 15 éves kapcsolók és dugók a falban, vagy arra nem telt? Főleg, hogy mozognak is. Konyha egy hányás, az egészet fel kell újítani, mindenhol lógnak vezetékek a lámpákhoz, ajtók nincsenek a helyükön, fürdőben beázás és penész nyomok. Plusz 9m hitel van rajta, de ez szerintük nem gond, mert a mi hitelünk kiüti (ezt ingatlanos mondta, és amúgy nem így van). Rég láttunk ilyen rossz állapotút, ami vicc a hirdetéshez képest.

Kicsit nagyobb szünet után 17. kerületben is néztünk, de igazából drága is, és messze is van, szóval szintén kiesik.

A lényegesebb dolog a mi szempontunkból az, hogy ekkora vesztettük el teljesen a bizalmunkat a lakásokban. Eddigre ha jól számolom 8 lakást néztünk meg. Ebből elég nagy pofon volt a két vételi szándék visszautasítás (az első máig fentvan 3. hónapja már 5m drágábban), de igazából azt vettük észre, hogy lassul le a lakáspiac. Egyre kevesebb lakás kerül fel, pedig árkategóriában már nézegetek felfelé. Már csak azért is, hogy az árak mentek-e feljebb, vagy tényleg nem kerül fel új lakás. De így igazából most nagyon megálltunk, lassan 1 hónap telt el úgy, hogy még képek alapján se láttuk értelmét megnézni egyiknek sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvetel.blog.hu/api/trackback/id/tr5017852645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása